Site Overlay

verbouwing woning Oostende

ecologisch verbouwen architect Antwerpen - Verbouwing rijhuis studio roro
licht interieur

In plaats van aanbouwen, kiezen we ervoor om in te breiden: de achterbouw en een deel van de rijwoning breken we af. Zo breiden we de tuin uit tot in het hart van de leefruimte. Het ruimtegevoel is compleet met een dubbelhoge living. Zonlicht valt door de vide die uitzicht biedt door de hele woning. De bovenverdieping verbinden we met de leefruimte.

ecologisch verbouwen architect Antwerpen - Verbouwing rijhuis studio roro

De sloop van het grootste deel van het centrale deel brengt de tuin in de woning. De dubbele hoogte van de woonvertrekken verbindt keuken en salon en zorgt voor een ruime beleving.

ecologisch verbouwen architect Antwerpen - Verbouwing rijhuis studio roro
ecologisch verbouwen architect Antwerpen - Verbouwing rijhuis studio roro
ecologisch verbouwen architect Antwerpen - Verbouwing rijhuis studio roro
ecologisch verbouwen architect Antwerpen - Verbouwing rijhuis studio roro

De gevel is opgebouwd uit uniforme houten rechthoeken die de openingen definiëren. Met een verschil in isolatiebreedte en in de drielaags bakstenen muren, creëert de diepte van de kozijnen een zachter beeld van eenheid. De olijfgrijze bepleistering en de houten kozijnen verbleken samen in de loop der tijd.

2015 – 2017

architectuur

opdrachtgever
Tom Vanden Berghe – Annabelle Boxus

locatie
Oostende, BE

oppervlakte
325 m²

fotograaf
Danielle Raymaekers