Site Overlay

verbouwing halfopen woning Lint

Verbouwing halfopen woning Lint studiororo Daniëlle Raymaeckers
strakke gevel

De hoofdgevel van het halfopen huis is niet de gevel die naar de straat is gericht. De zijgevel kijkt je frontaal aan als je naar beneden fietst in de straat. Daarom kozen we bij het ontwerp van de nieuwe isolerende jas van deze halfopen woning voor een gevarieerd materialenpalet. De vezelcementleien, het ultrafijn pleisterwerk en het geanodiseerd aluminium zorgen voor een tijdloze uitstraling. De bestaande raamopeningen zijn aangepast aan het indelingspatroon van de leien, om de slanke raamkozijnen direct achter de strakke leien mantel te verbergen.  

kleurrijk interieur

https://participatiestudio.be/#materiaalerbouwing halfopen woning Lint

De bakstenen spouwmuur wordt geïnjecteerd met isolatie en bedekt met buitenisolatie om te voldoen aan de eisen voor de energieprestatie E60. De installaties worden vernieuwd met thermische zonnepanelen, regenwaterrecuperatie en actieve ventilatie. 

Om de volledige breedte van de tuin te voelen, breken we de bestaande garage en tuinhuis af. We maken een bikeport één met het huis. Zo kan je dagelijks overdekt thuiskomen.

wilde tuin heraanleg
wilde tuin

De neutrale kleuren van het exterieur worden ondersteund door de levendige kleuren van het interieur. Het gebruik van eikenhout voor de diepe raamkozijnen, houten vloeren en interieurdetails creëert een eenheid in het hele huis. De ramen en lichtstraten hebben we opnieuw ontworpen om een woonruimte te creëren die baadt in het licht. In de salon krijgen we een weids maar privé uitzicht op oogniveau. Een nieuwe keukenindeling met hoekraam richt de keuken op de heringerichte tuin.

2016 – 2018

architectuur – interieur – werfopvolging

opdrachtgever
Hilde Janssens – Bart Vandamme

locatie
Lint, BE

oppervlakte
203 m²

fotograaf
Danielle Raymaekers